Mont Ventoux

Mont Ventoux
Neem jij in het weekend van 22 september 2018 deel aan Alpentocht door de Mont Ventoux wandelend, hardlopend of met de fiets te beklimmen? Of ga je mee als supporter? Lees dan snel verder. Want wat staat de deelnemers te wachten, op welke gedeelte moet je nou extra (been)spieren inzetten? En wat is eigenlijk de beste plek om de sportievelingen aan te moedigen?

De Mont Ventoux is natuurlijk het beroemdst vanuit Bedoin, het maanlandschap aan die zijde is indrukwekkend. Maar de klim vanuit Malaucène is zeer zeker de moeite waard en stiekem misschien nog wel mooier. Genoeg voor heerlijk zware dag klim plezier.

Van welke kant je de afslag Mont Ventoux ook neemt, het is in Malaucène duidelijk dat wielrenners de voornaamste toeristische inkomstenbron is. Overal staan fietswinkels en souvenir winkeltjes waar je t-shirts kunt kopen met Ventoux finisher erop. Eenmaal de afslag genomen ben je meteen op jezelf aangewezen. 21 kilometer met een gemiddelde van 7,6 procent. Keihard knokken. Over een flink stuk. Deze klim is wat traditioneler dan de tocht vanuit Bedoin, via deze zijde lijkt de Ventoux meer op een zware maar 'standaard' bergcol. Steile stukken wisselen af met passages van 5 procent. Het begin loopt tussen de bomen en in tegenstelling tot Bedoin waar het bos voor een zinderende hitte zorgt, daar zorgen de bomen hier voor een relatieve koelte.

Het venijn van deze klim zit echt in het midden. Vanaf ongeveer kilometer 10 is het keihard knokken. Het wordt heel snel steil en regelmatig moeten wielrenners hier met de voet aan de grond. Maar als je nog wat energie hebt, zet dan echt door, want vanaf 13 kilometer wordt het gemakkelijker. Je kunt opeens de benen weer even rustig draaien. En tot aan het skigebied van Mont Serein is het lekker peddelen.

Als je eenmaal bij het skigebied de bocht indraait volgen na een klein vlak stukje de laatste kilometers welke weer flink omhoog gaan. Tussen de 7 en 10 procent gaat het door tot aan de top, met twee hele mooie bochten in het maanlandschap. In tegenstelling tot de kant van Bedoin vindt je hier nergens een bronnetje of waterkraantjes, dus zorg dat je nog wat water over hebt voor die laatste kilometers of tank bij in het restaurantje van het skigebied.

Afdaling
Ook niet onbelangrijk, deze klim is tevens een fantastische afdaling. Het begint meteen goed steil als je langs de zwarte pistes van het skigebiedje Mont Serein naar beneden knalt, en daarna gaat de weg in lange halen door. Makkelijk en razendsnel dalen heerlijk. Een paar mooie bochten maken het aan het einde helemaal af. Genieten dus. Wie hier in de vroege avond naar beneden rijdt zal een fantastisch uitzicht hebben op de omliggende gelig en rood gloeiende heuvels. 

Direct naar

Voorinschrijving 2019 Doneer nu Veelgestelde vragen
ANBI

Verbeelding doet wonderen

Top 10 deelnemers

1
Jan Weterings
€ 4.340,00
2
Dirk van Oord
€ 4.166,00
3
Peter van Helvoort
€ 4.166,00
4
Jos Zandee
€ 3.120,00
5
John Vork
€ 3.084,00
6
Jochem Langenhuijzen
€ 2.724,50
7
Henk van Liempd
€ 2.656,40
8
Arjan van Schilt
€ 2.381,65
9
Max Hennink
€ 2.257,50
10
Sabine Heesters
€ 2.203,79
Top 50 deelnemers >>

Donatiestand

130.172,82
€ 250.000
 
Overzicht donaties >>

Onze sponsors