Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op de website van Alpentocht proberen we zo duidelijk mogelijk uitleg te geven over Alpentocht. Een weekend waarbij we op 22 september 2018 samen naar de top gaan. Natuurlijk kan het zijn dat je nog vragen hebt. Op deze pagina besteden we aandacht aan de mogelijke vragen die je voorafgaand aan je deelname nog hebt. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over wat Alpentocht voor jou in gaat houden.


ORGANISATIE

 • Wat is Alpentocht?

Alpentocht is een tocht die we met z’n allen maken. Hoe goed je ook voorbereid bent, het blijft een uitdaging. Zowel mentaal als fysiek. Maar we gaan met z'n allen voor ons doel; geld ophalen voor CliniClowns.

 • Wanneer vindt Alpentocht plaats?

Alpentocht vindt in het weekend van 22 september 2018 plaats.

 • Wie organiseert Alpentocht?

De Alpentocht is oorspronkelijk een initiatief van Roderick Oudemans en zijn stichting. CliniClowns was in 2017 een van de goede doelen waarvoor geld werd ingezameld. Dit jaar is het eerste jaar dat het evenement volledig ten goede komt aan CliniClowns. Het evenement wordt daarom georganiseerd door CliniClowns en betrekt Roderick hierbij als freelancer.

 • Voor welk doel haalt Alpentocht geld op?

Alpentocht heeft in de afgelopen 5 jaar ruim 800.000 euro overgemaakt naar vele verschillende doelen. De sponsorbedragen die tijdens Alpentocht 2018 worden opgehaald zijn ten behoeve van het werk van CliniClowns.

 • Welke berg beklimmen we tijdens Alpentocht?

In 2018 beklimmen we de Mont Ventoux. De start zal zijn vanuit Malaucene. Vele deelnemers beklimmen ook op de andere dagen op op de dag van de klim, de zijde vanuit Bedoin en Sault.

 • Hoeveel deelnemers gaan er maximaal mee met Alpentocht?

Er zullen ongeveer 400 deelnemers meegaan. Dit kunnen er uiteindelijk natuurlijk ook minder zijn.

 • Hoe kom ik aan Alpentocht fietskleding?

De fietskleding van Alpentocht krijg je vanzelf thuisgestuurd. Over de exacte levertijd van de kleding wordt in een later stadium nog gecommuniceerd.

 • Is er ook een Mountainbike Offroad route?
Elk jaar zijn er verschillende deelnemers die met de MTB zijn. De meeste gaan gewoon over de weg, maar je kan zeker offroad naar de top. Als je mee wil met CliniClowns kun je jezelf aanmelden via de website. Meer informatie over de MTB routes vind je hier.


INSCHRIJVING

 • Hoe kun je meedoen aan Alpentocht?

Je kan aan Alpentocht meedoen als wandelaar, hardloper en als fietser. De deelnemers kunnen natuurlijk niet zonder supporters. Daarom kun jij jezelf ook opgeven als supporter. Dit kun je aangeven bij het inschrijven

 • Wat kost deelname aan Alpentocht?

De kosten voor deelname aan Alpentocht zijn €275,-. In deze kosten zitten jouw overnachtingen inbegrepen. Omdat we willen dat je met trots het fietspak draagt ontvang je ook een pro wieler- of looptenue. Verder zorgen we ervoor dat je zaterdag je energie goed aan kan vullen met een geweldige BBQ en een aansluitende feestavond. De reiskosten en overige kosten zijn op eigen rekening.
Daarnaast wordt iedere deelnemer gevraagd om een minimaal sponsorbedrag van € 250,- op te halen.

Als Supporter kost deelname aan Alpentocht €200,- en is jouw accommodaties geregeld. De kosten zijn wat lager omdat we geen kleding voor je hoeven bestellen.

 • Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor Alpentocht?

Inschrijven voor Alpentocht kan tot 1 juni 2018 of zolang er plaatsen vrij zijn. We laten maximaal 400 deelnemers toe aan dit evenement.

 • Is er eer een minimumleeftijd om mee te mogen doen aan Alpentocht?

Deelnemers aan Alpentocht moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Jongeren onder de 18 jaar mogen alleen deelnemen als zij schriftelijke toestemming van de ouder/voogd aan CliniClowns overhandigen en tijdens Alpentocht begeleid worden door een volwassene.

 • Kan ik mijzelf als team inschrijven?

Ja dat kan. Het eerste teamlid maakt een team aan via het inschrijfformulier en de volgende teamleden kunnen het aangemaakte team dan kiezen in het inschrijfformulier.

 • Kan ik de kosten van een teamdeelname in een keer betalen?

Ja dat kan. Neem dan contact met ons op. Wij kunnen een factuur sturen van de teamdeelname.


SPONSORING

 • Wat moet ik minimaal aan donaties ophalen?

Wij vragen elke deelnemer om minimaal 250 euro op te halen. Maar... Natuurlijk hopen we dat je de smaak te pakken krijgt en heel veel positieve reacties krijgt en daardoor je persoonlijke doel hoger legt.

 • Tot wanneer kan er gedoneerd worden?

Er kan tot 1 maand na Alpentocht gedoneerd worden. Daarna maken we het definitieve eindbedrag bekend.

 • Gaat al het sponsorgeld direct naar CliniClowns?
Van de donaties gaat naar verwachting 88%* direct naar het doelstellingswerk van CliniClowns. De overige 12% wordt gebruikt om de organisatie en marketing te bekostigen. Daarbij blijven we ruim binnen het toegestane CBF percentage van maximaal 25%. 

* Deze berekening is gebaseerd op een geschatte opbrengst van 250.000 euro.
 
REIS EN VERBLIJF

 • Waar overnachten wij tijdens Alpentocht?

Van 19 tot 23 september is Camping Carpe Diem gereserveerd. Deze camping bevindt zich in het plaatsje Vaisson la Romaine. Als accommodaties zijn luxe stacaravans geboekt die van alle gemakken zijn voorzien.

 • Moet ik zelf vervoer gaan regelen?

Ja, het is inderdaad de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar Frankrijk reist.


Direct naar

Voorinschrijving 2019 Doneer nu Veelgestelde vragen
ANBI
Mee als supporter

Mee als supporter

Alpentocht Aftermovie 2018

Top 10 deelnemers

1
Matthieu Verlinde
€ 7.345,44
2
Jochem Langenhuijzen
€ 6.282,90
3
Jan Weterings
€ 4.446,31
4
Dirk van Oord
€ 4.397,31
5
Peter van Helvoort
€ 4.351,31
6
Bart Anbergen
€ 3.832,00
7
John Vork
€ 3.527,75
8
Jos Zandee
€ 3.500,00
9
Henk van Liempd
€ 3.445,40
10
Sabine Heesters
€ 3.017,50
Top 50 deelnemers >>

Donatiestand

236.378,93
€ 250.000
 
Overzicht donaties >>

Onze sponsors