GPX bestanden

GPX bestanden
Op deze pagina kun je al de beschikbare GPX routes downloaden. Mis je nu een route? Vraag ons daar dan naar! Wij zullen je dan helpen met een goede route. 

Alpentocht beklimming Col du Galibier
Zoals veel cols is de Galibier van twee kanten te beklimmen. Maar eigenlijk is er maar één echte Galibier en dat is de zijde vanuit de Maurienne vallei, dan pak je ook de Telegraphe erbij. Een col die eigenlijk geen col zou mogen heten, want het is in onze ogen gewoon een onderdeel van de Galibier. De Galibier ligt op de scheidslijn van de noordelijke Savoie en de Zuidelijke Hautes Alpes in Frankrijk. Dat is ook duidelijk te zien. Aan de Valloire zijde in de Savoie is er veel groen, groeien dennenbomen en is het vaak koel en nat. Aan de andere kant is het warmer, het gras vaak dor en zijn het lariksen die de bossen vullen. Het uitzicht vanaf de col richting de Oisans is oogverblindend mooi. Maar ook richting de Savoie is het uitzicht om nooit te vergeten met de reusachtige Mont Blanc op de achtergrond.

Veel wielrenners zien Valloire als startpunt voor de klim richting de hoge Galibier. Maar echte wielrenners pakken de col natuurlijk vanuit het dal. Al meteen is het dan duidelijk dat het menens is. Het is meteen steil. Het blijft steil de hele klim lang. Je hebt slechts even adempauze na die zogenaamde Telegraphe. Na het dorpje van Valloire wordt het wel zwaarder. Vooral mentaal. Want je hebt het idee dat de weg nog gewoon vlak is maar dat je trappers niet meer rond willen draaien. Je draait over een bruggetje het vaak groene dal in. Vanaf daar ziet het er allemaal heel logisch uit. Het ziet er niet steil uit tot die dodelijk steile bochten om op de col te komen. Maar waarom lukt het dan niet om een lekker tempo te rijden? Simpel, omdat het al flink steil is.

Beklimming Galabier tijdens Alpentocht 17km

Beklimming Galabier tijdens Alpentocht 35km 

Trainingsronde donderdag 5 september Valloire - Alpe d'Huez - Bourg d'Oisans 94km

Overige beklimmingen in de omgeving van Col du Galabier

Alpe d'Huez (beklimming vanuit Bourg d'Oisans)
De Alpe wordt ook wel de Nederlandse berg genoemd vanwege het aantal Nederlandse etappe-overwinnaars in de tour de France. Deze klim is beroemd en berucht. De Alpe is al regelmatig de finale geweest in zinderende touretappes. De klim is zwaar, met meer dan tien kilometer stevig klimmen. Maar zoals zo vaak met beruchte klimmen is het ook weer niet ‘zo erg’ als veel wielrenners wielen doen (laten) geloven. Op de Alpe is het goed mogelijk om een lekker ritme te vinden. Maar, kapot gaan dat kan zeker, en niet zo’n klein beetje ook.

Col de la Madelaine
De Col de la Madeleine is een klinkende naam voor wielrenners. Logisch want het is een loodzware col. Een typische Maurienne col. Vanuit het vlakke dal wordt je weinig rust gegund. Het gaat vanaf het dorpje La Chambre meteen hard omhoog, over een mooie en weinig brede weg (het wegdek is wel goed). Het is nauwelijks voor te stellen dat er boven deze weg een druk skigebied ligt. In de steile bochten die omhoog slingeren staan borden waar lokale boeren hun waar aan aanbieden, fantastische kazen en goede honing. Maar op de fiets heb je hier waarschijnlijk weinig trek in.

Col de la Croix de Fer
De beklimming van de Col de la Croix-de-Fer is 28 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.8% een hoogteverschil van 1337 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk.

Col du Glandon
De beklimming van de Col du Glandon is 25.6 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.6% een hoogteverschil van 1189 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk.

Col du Chaussy
De Col du Chaussy is zeker niet de beroemdste klim uit de Maurienne vallei. Dat is heel erg jammer want dit is misschien wel een van de allermooiste beklimmingen uit dit dal. Iedereen die door de Maurienne vallei heen rijdt zal de haarspeldbochten naar het dorpje van Montvernier zien, wielrenners wel in ieder geval. 18 bochten die letterlijk uit de berg gehakt zijn. Deze zeer fotogenieke weg is tussen 1928 en 1934 gebouwd! Waarschijnlijk is dit de meest spectaculaire weg van de Savoie, en dat met niet eens zulke hele absurde stijgingspercentages.

Direct naar

Voorinschrijving '20 Doneer nu Veelgestelde vragen
ANBI

Alpentocht Aftermovie 2019

Top 10 deelnemers

1
Martijn Moen
€ 11.771,60
2
Cees van Niel
€ 11.166,83
3
Ben Barendse
€ 8.054,42
4
Matthieu Verlinde
€ 8.053,92
5
Carlo Solleveld
€ 5.034,90
6
John Vork
€ 3.327,76
7
Kris Geusebroek
€ 3.044,13
8
Bob Dumay
€ 2.600,00
9
Max Hennink
€ 2.559,90
10
Ton Eijkelenboom
€ 2.552,90
Top 50 deelnemers >>

Donatiestand

333.742,40
€ 350.000
 
Overzicht donaties >>

Onze sponsors