https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/43799/header-val-thorens_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.png

Alpentocht en corona

We volgen de ontwikkelingen rondom corona op de voet en wat dit betekent voor de Alpentocht. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Laatst gewijzigd op 16.07.21

Op dit moment kan de Alpentocht in Val Thorens doorgaan, maar we treffen wel een aantal maatregelen om het event voor iedereen op een veilige manier te laten plaatsvinden. We volgen hierin de Franse richtlijnen. Voor vertrek naar Frankrijk zal je nog een laatste checklist met benodigdheden van ons ontvangen. Bekijk hier het huidige reisadvies voor Frankrijk. Lees deze belangrijke informatie goed door om verrassingen te voorkomen.

Veiligheid en vaccinatie

In de publieke ruimte in Frankrijk moet sinds 1 augustus iedereen gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag hebben van maximaal 48 uur. Bij aankomst vragen we aan alle deelnemers om zich met een geldige QR-code of snel/pcr-test bij de informatiebalie in te schrijven. Zelftesten zijn niet geldig.

Alle deelnemers krijgen bij de informatiebalie een polsbandje die tijdens de gehele Alpentocht gedragen dient te worden en toegang verleent tot het Alpentochthuis en restaurant. Deelnemers die gevaccineerd zijn, krijgen die eenmalig bij aankomst.

Voor de deelnemers die niet gevaccineerd zijn, kan er dagelijks op vertoon van een geldige snel/pcr-test een dagbandje afgehaald worden bij de receptie. Aangezien de sneltest maar 48 uur geldig is, kan er in het lokale medisch centrum in Les Menuires op eigen kosten een sneltest worden afgenomen.

Veiligheid staat bij ons voorop

Wij staan voor de veiligheid van alle deelnemers. Om die te kunnen waarborgen, zullen onze medewerkers en vrijwilligers volledig gevaccineerd zijn. Ook zullen zij voor vertrek getest worden. . Daarnaast zullen zij zich uiteraard – net als iedereen – aan de richtlijnen houden.

Extra maatregelen ter plekke

Ook in Frankrijk hebben we een aantal zaken geregeld om de Alpentocht voor iedereen veilig te houden:

 • Desinfectiepalen op verschillende plekken
 • We vragen iedereen zelf mondmaskers mee te nemen, maar hebben ze ook altijd nog op voorraad
 • Het Alpentochthuis zal worden ingericht volgens de geldende Franse coronaregels
 • De accommodaties zullen worden ingericht volgens de geldende Franse coronaregels
 • Op donderdag zullen er extra maaltijden in het Alpentochthuis verzorgd worden om onze bubbel zo klein mogelijk te houden
 • Alpentocht app (hierover sturen we binnenkort meer informatie)
 • Polsbandjes voor alle deelnemers voor de hal en het diner:
  • Gevaccineerd --> op vertoning van een geldige QR-code of het gele vaccinatieboekje ontvang je eenmalig een polsbandje dat geldig is voor op alle dagen
  • Niet gevaccineerd --> op vertoning van een geldige test (max. 48 uur oud) ontvang je een dagbandje
×
../img/beeld/site/footer2.jpg