https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/35443/annemieke_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.jpg

Je maakt de tocht echt samen

Dennis van Dale (29) en zijn moeder Annemieke van Dale (53) hebben in 2019 meegedaan aan de Alpentocht. Voor Dennis en Annemieke was dit de eerste keer. ‘’Het lijkt me geweldig om bovenop de berg te komen en dat dan alle emoties loskomen.’’

Dennis deed in 2019 voor de eerste keer mee aan de Alpentocht. ‘’Omdat ik het onwijs leuk vind om sportief bezig te zijn en om daarbij nog met een goed doel bezig te zijn.’’ Annemieke haar man heeft al vijf keer meegedaan aan de Alpentocht. ‘’Vorig jaar ben ik voor de eerste keer mee gaan doen als vrijwilligster. En dit jaar dacht ik: nu moet ik zelf iets gaan doen’’, vertelt Annemieke. Ze werkt zelf al 35 jaar lang met mensen met dementie en weet dus wat de CliniClowns voor effect hebben op hen. ‘’Ik vind het dus ook een goed doel waar ik me voor inzet.’’

Meedoen

Dennis heeft al vele mooie verhalen gehoord van zijn vader. ‘’Ik denk ook een combinatie van het stukje gezelligheid en het goede doel. Dat dat wel iets is wat me heel erg in aantrekt. Maar uiteindelijk draait het allemaal om de tocht.’’ Buiten de tocht zijn er ook nog feestavonden die georganiseerd worden. Het sterkte punt van dit evenement is volgens Dennis: het samen doen. Want al die dagen ben je met elkaar. Je traint samen, je eet samen, je hebt een feestavond samen.

‘’Je gaat de tocht echt samen maken. En dat maakt het sterk.’’

Dennis keek persoonlijk uit naar het moment dat hij boven kwam en het erop zat. Ook voor Annemieke was dat een ontlading: “Je bent al maanden aan het voorbereiden en dan is het eindelijk zover dat je het gaat doen.’’

Contact

De sfeer is bij de Alpentocht ook erg belangrijk. Door de activiteiten die worden georganiseerd wordt de groep nog hechter ‘’Het moet natuurlijk ook leuk en gezellig zijn om ergens honderd procent voor te gaan. En dat lukt iedere keer wel heel goed. Zoals ik het van mijn vader hoor. Je hebt onderling veel contact met de deelnemers. Mijn vader is al wat jaren mee geweest en daardoor komen ook allemaal mensen naar hem toe: hé ben je er weer? Heel veel mensen ziet hij gewoon ieder jaar weer. En dat gebeurt dan alleen bij de Alpentocht. Het blijft leuk voor hem om die iedere keer weer te zien.’’

Doe ook mee

Wil je ook de sfeer en de gezelligheid proeven en samen naar de top in val Thorens fietsen, wandelen of hardlopen? Schrijf je dan nu in

×
../img/beeld/site/footer2.jpg