https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/35702/Alpentocht-8_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.jpg

Maak je klaar voor de Alpentocht

Helaas is samen trainen op de Posbank op dit moment niet mogelijk, maar je kan natuurlijk altijd zelf de fiets pakken of je hardloop- of wandelschoenen uit de kast halen. Wij hebben een aantal mooie routes rondom de Posbank voor je op een rij gezet! Daarnaast vind je op deze pagina een aantal artikelen die je mogelijk kunnen helpen met de voorbereiding op de beklimming in september.

Routes rondom de Posbank

Voor de fietsers

Willem Blankwater is docent en expert bij de Wieleracademie en organiseert al jaren trainingen en klimclinics in Nederland. Hij heeft drie routes met ons gedeeld die je goed op de Posbank kan fietsen. Bij de trainingsdag op 26 juni is hij ook aanwezig om samen met je te trainen.

Route 1 - 80,7 km

Route 2 - 73,7 km

Route 3 - 47,5 km

Voor de hardlopers

Als hardloper kun je de Zevenheuvelenroute Veluwezoom pakken om te trainen. Dit is een hardlooproute van 7,5 km. Er is ook een route van 15km door de natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Je kan de routes ook combineren en achter elkaar lopen. Hierdoor krijg je een mooie route van ongeveer 22 km. De Zevenheuvelenroutes zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Een route voor en door lopers, dus!

Bekijk hier de route.

Voor de wandelaars

Geniet van een wandeling over de toppen en dalen van de beroemde heideheuvels bij de Posbank. Perfect om je voor te bereiden op de Alpentocht in september. De meeste routes beginnen bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom

Beginnen met klimmen

Hieronder vind je een aantal artikelen met tips van onze fietstrainers Willem en Jeffrie.

Artikel 1: De Basisconditie

Artikel 2: De Intervaltraining

Artikel 3: Klimmen en Dalen

Artikel 4: Regelmatig blijven trainen

Trainingsdag 26 juni

Begin juni weten we of de gezamenlijke training in Valkenburg definitief doorgaat, maar je kunt je wel alvast aanmelden. We starten om 10.00 uur met trainen, sluiten af met een welverdiende lunch en beantwoorden al jouw vragen over de Alpentocht. De training is geschikt voor wandelaars, hardlopers en fietsers.

×
../img/beeld/site/footer2.jpg