https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/45758/WhatsApp-Image-2021-08-31-at-11.54.46-1_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.jpeg

Fiets met ons mee naar de top van de Stelvio!

Wil jij als fietser een onvergetelijke ervaring meemaken? Ontdek welke uitdaging jou te wachten staat tijdens de Alpentocht van 7 t/m 11 september 2022 in Italië.

De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste bergpas in de Italiaanse Alpen. De Stelvio ken je misschien wel van de legendarische wieleretappes in de Giro d’Italia en staat bij veel fietsers hoog op hun bucketlist. In 1953 werd de Stelvio voor het eerst opgenomen in de Giro d’Italia. Daarna was de berg nog tien keer onderdeel van de wielerronde, waarvan de finish vijf keer op de top was.

Uitzicht Stelvio

Een echte uitdaging

Van Prato naar de top liggen er 48 haarspeldbochten op je te wachten en overwin je een gemiddelde stijging van 7,4 procent. De uitdagende beklimming van de Stelvio is bijna 25 kilometer lang en overbrugt ruim 1850 hoogtemeters. Op de route geniet je tussen het zweten door continu van een práchtig uitzicht over het Alpengebied. Een beklimming die je echt eens gedaan moet hebben!

"De Stelvio stond al langer op mijn lijstje en mijn collega’s waren ook meteen enthousiast" - Tino, fietser in Team Salo

De ultieme beloning

Finish

Uiteraard hoef je de beklimming niet in een keer te doen en kun je onderweg altijd even bij onze rustpunten op adem komen. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat je weer met nieuwe energie omhoog kunt gaan. Op de top van de Stelvio wacht de beloning. Hier staan je supporters, de vrijwilligers en andere deelnemers op je te wachten en word je met een welverdiend applaus binnengehaald. De finish is een moment waarop je emoties loskomen. Het gevoel dat je de grootste Alpenreus in de Italiaanse Alpen hebt overwonnen, maakt je apetrots!

Wat kun je nog meer verwachten?

Als je je inschrijft voor de Alpentocht, hoef je vrijwel niets meer te doen. De accommodatie wordt voor je geregeld en we verzorgen twee keer het avondeten in het gemoedelijke Alpentochthuis. Ook ontvang je een mooi Alpentocht-outfit. Ter plekke zijn er genoeg medewerkers en vrijwilligers die voor je klaarstaan, zodat je samen met honderden andere deelnemers vijf onvergetelijke dagen kunt beleven.

Team 2021 1
AEL9306
IMG 4008
AEL8943
AAB 4675
Team top
“Heb je sportieve ambities en wil je CliniClowns helpen, dan moet je het zeker doen. Honderd procent!” – Casper, fervent fietser

Schrijf je nu in!

Op 10 september 2022 klinkt het startschot voor de Alpentocht. We hebben maar een beperkt aantal startbewijzen te vergeven, dus mis het niet en schrijf je snel in. Individueel of als team. En beleef samen met ons een onvergetelijke ervaring!

×
../img/beeld/site/footer2.jpg