https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/49185/cliniclowns-alpentocht-zaterdag-180_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.jpg

Loop met ons mee naar de top van de Stelvio!

Wil jij als wandelaar of hardloper een onvergetelijke ervaring meemaken? Ontdek welke uitdaging jou te wachten staat tijdens de Alpentocht van 7 t/m 11 september 2022 in Italië.

De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste bergpas in de Italiaanse Alpen. De Stelvio, bekend van de Ronde van Italië (Giro d’Italia), is ook voor wandelaars en hardlopers een fantastische uitdaging. Onderweg naar de top liggen er 48 haarspeldbochten op je te wachten en overwin je een gemiddelde stijging van 7,4 procent. De uitdagende beklimming van de Stelvio is bijna 25 kilometer lang en overbrugt ruim 1850 hoogtemeters. Op de route geniet je tussen het zweten door continu van een práchtig uitzicht over het Alpengebied.

Uitzicht Stelvio

De ultieme beloning

Uiteraard hoef je de beklimming niet in een keer te doen en kun je onderweg altijd even bij onze rustpunten op adem komen. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat je weer met nieuwe energie omhoog kunt gaan. Op de top van de Stelvio wacht de beloning. Hier staan je supporters, de vrijwilligers en andere deelnemers op je te wachten en word je met een welverdiend applaus binnengehaald. De finish is een moment waarop je emoties loskomen. Het gevoel dat je de grootste Alpenreus in de Italiaanse Alpen hebt overwonnen, maakt je apetrots!

Gertie bij de finish
“Met de Alpentocht kun je samen herinneringen maken. En dat hebben we gedaan. We hebben er echt een feest van gemaakt.” – Gertie, wandelaar 2021


Wat kun je nog meer verwachten?

Als je je inschrijft voor de Alpentocht, hoef je vrijwel niets meer te doen. De accommodatie wordt voor je geregeld en we verzorgen twee keer het avondeten in het gemoedelijke Alpentochthuis. Ook ontvang je een mooi Alpentocht-outfit. Ter plekke zijn er genoeg medewerkers en vrijwilligers die voor je klaarstaan, zodat je samen met honderden andere deelnemers vijf onvergetelijke dagen kunt beleven.

AAB 4908
Team 2021 1
IMG 4008
AEL9306
AEL8943
Cliniclowns alpentocht zaterdag 1136
“Wat mij aanspreekt over de Alpentocht is de organisatie. Iedereen is ontzettend vriendelijk. Alles is goed geregeld: het eten, de hotels en de feestavonden!” – Martijn, hardloper 2019 en 2021

Schrijf je nu in!

Op 10 september 2022 klinkt het startschot voor de Alpentocht. We hebben maar een beperkt aantal startbewijzen te vergeven, dus mis het niet en schrijf je snel in. Individueel of als team. En beleef samen met ons een onvergetelijke ervaring!

×
../img/beeld/site/footer2.jpg