Header alpentocht fietsen top roselend

Fiets of wandel met ons mee naar de top van de Cormet de Roselend!

Wil jij een onvergetelijke ervaring meemaken? Ontdek welke uitdaging jou te wachten staat tijdens de Alpentocht van 6 t/m 10 september 2023 in Frankrijk.

De Cormet de Roselend is een mooie een steile klim in de Franse Alpen. Het is de bekendste klim van de Beaufortain, met alles wat de Alpen mooi maakt; haarspeldbochten, prachtig uitzicht en groene weide. Je beklimt de Cormet de Roselend vanuit het dorp Bourg-Saint-Maurice. De eerste kilometers zijn rustig en passeer je verschillende dorpjes. Halverwege de route kom je een serie haarspeldbochten tegen waarbij de weg steiler wordt, totdat je uiteindelijk na 20 kilometer bijna 1200 hoogtemeters hebt gemaakt en een gemiddelde stijging van 6,1 procent. Kies je liever voor de lange route van 29 km dan stopt jouw beklimming niet hier maar vervolg je de route nog met 9 km om de tweede finish te pakken op 29km waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het Lac de Roseland.

20 km

29 km

Let op: kies je voor de lange route dan passeer je de eerste finish op 20 km, waarna voor jouw de laatste 9 km starten, een mix van dalen en klimmen. Zie hieronder de percentages.

Op 9 september 2023 klinkt het startschot voor de Alpentocht. We hebben maar een beperkt aantal startbewijzen te vergeven, dus mis het niet en schrijf je snel in. Individueel of als team. En beleef samen met ons een onvergetelijke ervaring!

×