https://www.alpentocht.nl/files/imager/visuals/49185/cliniclowns-alpentocht-zaterdag-180_68bf0fd45957a3042c72313b6940a7e1.jpg

Maak je klaar voor de Alpentocht

13.581

Clownsbezoeken mogelijk gemaakt

Doneer 22,40 en maak één bezoek mogelijk

Doneer
25.000

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal trainingroutes in Nederland voor je op een rij gezet.


Voor de wandelaars

Noorden

Door de geschiedenis van Drenthe - ANWB Wandelen 12,5 KM

Deze wandeling voert je door een authentiek stuk Drenthe. Wandel langs grafheuvels en hunebedden en ontdek de geschiedenis van het mooie Drenthe.

Kustroute op Marker Wadden | Natuurmonumenten 7,2 KM

De marker wadden is het nieuwste stukje Nederland en nog niet veel mensen hebben hier voet aan wal gezet. Het eiland is te bereiken met een boot dat vertrekt vanuit de Batavia haven in Lelystad, binnen 30 minuten ben je op het eiland. Het eiland is alleen toegankelijk voor voetgangers, het is er dus muisstil en je bent één met de natuur. Een wandeling om nooit meer te vergeten.

Midden

Austerlitz boswandeling, 9 km - Europese Wandelingen 9 KM

Austerlitz is gelegen midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een perfecte locatie voor een heerlijke boswandeling.

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn | Natuurmonumenten 8,5 KM

Ontdek de Kaapse Bossen en het rijke landschap van de Utrechtse heuvelrug. Bij deze mooie boswandeling wandel je langs uitzichttoren de Kaap die wel 26 meter hoog is!

Zuiden

101 heuveltjes - ANWB Wandelen 11 KM

De naam zegt het al, de 101 heuveltjes. Op deze route gaat het er nogal hobbelig aan toe. Wandel over de Koeberg en langs recreatieboerderij Hanssenhof. Met een lengte van 11 km is dit een goede oefening voor de Alpentocht.

Heide tot aan de horizon - ANWB Wandelen 11,5 KM

De Lieropse Heide vormt samen met de Strabrechtse Heide het grootste aaneengesloten heidegebied van Noord­-Brabant. Ook dit is een heerlijke natuurwandeling.


Voor de hardlopers

Trailrun Zuid-Kennemerland | Natuurmonumenten 17.49 km

Je loopt door eeuwenoude bossen, langs de Noordzee en langs bunkers die in de Tweede wereldoorlog gebruikt werden. Genoeg variatie dus!

Erasmusbrug – Langs de Boompjes(kade) Rondje vanuit Coolhaven | hardlooproute | Komoot 9,8 KM (Verhard)

Wie niet zo’n fan is van onverharde wegen hebben wij ook een route met verharde ondergrond. Ervaar hoe het is om net als bij de Marathon van Rotterdam te lopen over de Erasmusbrug. Niet alleen loop je over de Erasmusbrug, je loopt ook langs de boompjeskade en de Euromast!

Eenzame eik – Egelmeer Rondje vanuit Amerongen | hardlooproute | Komoot 21,3 KM

Dit is een ietwat zwaardere hardlooproute van wel 21,3 km en is weggelegd voor mensen die wel van een uitdaging houden!


Deel je routes

Heb je zelf nog een aantal leuke routes die je graag zou willen delen met andere deelnemers? Stuur deze dan naar info@alpentocht.nl

×
../img/beeld/site/footer2.jpg