Header alpentocht fietsroutes 2023

Maak je klaar voor de Alpentocht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je een beetje op weg te helpen in aanloop naar de Alpentocht, hebben we een aantal trainingstips en fietsroutes in Nederland voor je op een rij gezet. Zo verschijn je topfit aan de start in Frankrijk!

Routes rondom de Posbank

Willem Blankwater is docent en expert bij de Wieleracademie en organiseert al jaren trainingen en klimclinics in Nederland. Hij heeft drie routes met ons gedeeld die je goed op de Posbank kan fietsen.

Route 1 - 80,7 km

Route 2 - 73,7 km

Route 3 - 47,5 km

Andere routes

Natuurlijk vind je fietsroutes door heel Nederland. Zoek een route bij jou in de omgeving op de website van Fietssport.


Beginnen met klimmen

Hieronder vind je een aantal artikelen met tips van onze fietstrainers Willem en Jeffrie.

Artikel 1: De Basisconditie

Artikel 2: De Intervaltraining

Artikel 3: Klimmen en Dalen

Artikel 4: Regelmatig blijven trainen

Trainingsprogramma NTFU

Vanuit de NTFU is er een trainingsprogramma beschikbaar gesteld voor onze Alpentocht deelnemers. Bekijk die hier.

Amacx Sports Nutrition

Sinds 2020 is Amacx Sports Nutrition dé partner op het gebied van sportvoeding tijdens de Alpentocht. De ambitie van Amacx is om jou te helpen om al jouw sportdoelen te behalen. Upgrade your limits met Amacx sportvoeding.
Amacx sportvoeding draagt graag zijn steentje bij aan jouw sportieve inzet. Hierdoor bieden wij alle deelnemers van de Alpentocht 10% korting op ons gehele assortiment. Gebruik de code CliniClownsAlpentocht2024 tijdens het afrekenen om hier gebruik van te maken. De code is geldig t/m 30 september 2024.

Fiets beter met Fondo

Fondo is de trainingsapp van de KNWU. Voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR of het beklimmen van een berg.

Met code ALPENTOCHT24 kunnen jullie als fietsdeelnemers aan de Alpentocht één maand gratis toegang tot Fondo Pro claimen.

Deze code geeft recht op één maand gratis Fondo Pro en is t/m 30 september 2024 te verzilveren via deze link: FONDO ACTIE

Deel je routes

Heb je zelf nog een aantal leuke routes die je graag zou willen delen met andere deelnemers? Stuur deze dan naar info@alpentocht.nl

×