Header alpentocht jan leo

‘Ik wil iets terugdoen voor CliniClowns’

Jan Leo (45) is vastberaden om geld op te halen voor CliniClowns tijdens de Alpentocht in Frankrijk. “Ik wil iets terugdoen na wat ze voor mijn zoon hebben gedaan.”

Toen Jan Leo's zoon Julian één jaar oud was, werd er epilepsie bij hem vastgesteld. Een paar jaar later kwam daar ook de diagnose bij van een vorm van autisme. Medicatie onderdrukt zijn epilepsie. “Dat is natuurlijk heel fijn, maar daardoor is er hersenschade ontstaan bij Julian”, vertelt Jan Leo. “Hij is nu dertien met de ontwikkeling van een vierjarige.”

Body alpentocht julia janleo

Julian volgt speciaal onderwijs in Apeldoorn voor kinderen met een verstandelijke beperking en autisme. De CliniClowns zijn inmiddels bekenden bij hem op school. Jan Leo: “Als de clowns zijn geweest, blijft hij thuis maar over ze vertellen. Hij neemt me dan helemaal mee in zijn fantasie. Hij is ook een keer met de clowns op de foto gegaan, op dat moment glunderde hij van trots. Die foto hangt sindsdien boven zijn bed.”

Foto Julian op de app bijgesneden

Ook als de CliniClowns niet langskomen op school, blijft Julian met ze in contact via de CliniClowns App. Jan Leo: “Het is zo fijn dat er online zoveel mogelijk is en dat de clowns onderdeel blijven van zijn leven. Dat blije gezicht van Julian tijdens het videobellen met de CliniClowns is onbetaalbaar.”

Iets terugdoen

“Toen ik las dat CliniClowns geen subsidie krijgt, dacht ik: nu is het aan mij. Ik wilde iets terugdoen”, vertelt Jan Leo. Hij schreef zich in voor de Alpentocht in Val Thorens. Vorig jaar ging Jan Leo de uitdaging aan naar de top van de Stelvio en dit jaar wacht de Cormet de Roselend in Frankrijk. “Ik wil dat de CliniClowns die vreugde en dat plezier kunnen blijven brengen aan meer kinderen zoals Julian.”

Doe je mee?

Wil jij ook op een sportieve manier geld ophalen voor CliniClowns? Schrijf je dan in voor de Alpentocht in Frankrijk!

×