Ervaringen cliniclowns alpentocht

Ervaringen van Alpentocht-deelnemers

Op deze pagina delen wij persoonlijke verhalen van deelnemers van de Alpentocht voor CliniClowns. Elke bocht, elke klim en elke afdaling vertelt een verhaal van iemand die zijn grenzen heeft verlegd voor zichzelf en het goede doel.

Echte verhalen van onze deelnemers

Of je nu overweegt om voor het eerst mee te doen, een terugkerende deelnemer bent of gewoon geïnspireerd wilt raken door de persoonlijke verhalen van anderen, je bent op de juiste plek. Lees over de uitdagingen die onze deelnemers zijn aangegaan in het adembenemende landschap van de Alpen en laat je motiveren door hun eigen ervaringen.

Wandelen voor kwetsbare kinderen

Anke wandelde samen met haar vriendinnen naar de top om CliniClowns te steunen. “Iedereen kent wel iemand die een stukje verlichting nodig heeft. Daarom hebben we voor deze uitdaging en voor CliniClowns gekozen”, zegt Anke over de ervaring. De vriendinnengroep had zich van tevoren goed voorbereid door mee te doen aan georganiseerde wandeltochten in Nederland en door heel veel trappen te lopen. Het mooiste aan de Alpentocht volgens Anke? “Het gevoel dat we het met z’n allen doen, echt met elkaar, is heel fijn”.

Wil jij ook wandelen voor het goede doel? Schrijf je dan in voor de Alpentocht in Frankrijk!

Hardlopend naar de top

Afgelopen september deed Jorge, Cloud Security Engineer bij Xebia, samen met zijn collega’s voor het tweede jaar op rij mee aan de Alpentocht. “Stoppen was geen optie”, blikt Jorge trots terug. “Ik moest denken aan al die kwetsbare kinderen waarvoor ik het deed. Ik had zelf 2.400 euro aan sponsorgeld opgehaald, dus ik voelde me verantwoordelijk om het waar te maken. Eenmaal bij de finish kwamen er toch wel emoties naar boven. Dat moment voelde geweldig.”

Wat is een betere manier om geld in te zamelen dan te hardlopen voor het goede doel? Bij de Alpentocht verleg je je grenzen en draag je tegelijkertijd bij aan een mooie ervaring voor zieke kinderen.

Iets terugdoen voor CliniClowns

Nathalies zoon Camiel (11) heeft een aangeboren afwijking in zijn blaas, wat ook leidde tot problemen met zijn nieren en zijn darmen. Camiel onderging meerdere operaties, die soms zelfs opnieuw moeste. “Na weer eens slecht nieuws in het ziekenhuis zat ik met Camiel in de hal. Hij zat erdoorheen en was gespannen toen ineens de CliniClowns langsliepen. Ze maakten op een fijne manier contact met hem, heel puur en open.”

“Langzaam kwam hij even uit zijn verdrietige bubbel, hij werd echt even gezien. Na het moment had Camiel ook meer energie om de dag door te komen. Dat gun ik ieder kind. Ook dit jaar zal ik me onwijs inzetten tijdens de Alpentocht, dat is het minste wat ik voor hen kan doen.”

Zelf deelnemen aan de Alpentocht?

Doe mee met de Alpentocht en maak je eigen verhaal. Elk jaar vindt er een nieuwe editie plaats op een toffe locatie in de Alpen; in 2024 wacht de top van de legendarische Col du Galibier in Frankrijk. Met jouw deelname haal je sponsorgeld op voor CliniClowns. CliniClowns wil er zijn voor iedereen die bang, verdrietig, onzeker of eenzaam de dag doorbrengt en de kracht van een lach hard nodig heeft. Door mee te doen aan de Alpentocht, haal je geld op voor het goede doel en steun je zieke kinderen tijdens een moeilijke periode.

Wie weet staat jouw ervaring binnenkort ook tussen deze verhalen!

×