Cliniclowns header pagina1

Col du Galibier beklimmen voor het goede doel

Sta jij klaar voor een onvergetelijke uitdaging? Wil je jezelf testen tijdens een van de meest legendarische beklimmingen van de Franse Alpen? Dan is de Col du Galibier jouw volgende bestemming! Niet alleen voor de sportieve glorie; in september 2024 kun jij de Col du Galibier beklimmen voor het goede doel.

Col du Galibier beklimmen voor het goede doel

Bij de Alpentocht geloven we in de kracht van sport en verbinding om positieve verandering te brengen. Ieder jaar kunnen mensen zichzelf uitdagen, door fietsend, wandelend of hardlopend naar de top te gaan van een bekende berg. Op 7 september 2024 zullen zij de Col du Galibier beklimmen voor het goede doel: CliniClowns. Met zijn uitdagende hellingen en adembenemende uitzichten is de Galibier een ware test voor elke wielrenner. Het feit dat je dit doet voor het goede doel, maakt de ervaring des te waardevoller.

Col du Galibier fietsen

Het beklimmen van de Col du Galibier is een droom voor veel wielrenners over de hele wereld. Met een hoogte van meer dan 2600 meter is het een van de hoogste bergpassen in de Alpen, bekend om zijn steile hellingen en wisselvallige weer. Maar laat je hierdoor niet afschrikken! Met de juiste voorbereiding en een gezonde dosis doorzettingsvermogen is het bereiken van de top een haalbaar doel voor iedereen die van een uitdaging houdt.

Klimtijd Col du Galibier

Benieuwd naar je persoonlijke klimtijd op de Col du Galibier? Met zijn lengte van bijna 18 kilometer en gemiddelde stijgingspercentage van ongeveer 7%, is de Galibier een serieuze test. Of je nu gaat voor een persoonlijk record of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, wij zorgen ervoor dat je beklimming van de Galibier een ervaring wordt die je nooit zult vergeten.

Col du Galibier route

De route naar de top van de Col du Galibier begint in het pittoreske dorpje Valloire en voert je door een adembenemend landschap van alpenweiden en bergtoppen. Onderweg kom je langs schilderachtige dorpjes en eeuwenoude kastelen, en heb je de kans om te genieten van de rust en stilte van de bergen.

Wees gewaarschuwd: de beklimming van de Galibier is geen gemakkelijke opgave en vereist een goede conditie en doorzettingsvermogen. Maar met de juiste voorbereiding en de steun van supporters en andere deelnemers, zul je versteld staan van wat je kunt bereiken. Ben je benieuwd naar ervaringen van oud-deelnemers? Laat je inspireren door hun verhalen!

Onvergetelijk

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de beklimming van de Col du Galibier en ervaar zelf waarom deze legendarische bergpas zoveel wielrenners blijft inspireren. Naast fietsen kun je ook hardlopen of wandelen voor het goede doel bij de Alpentocht. Of je nu fietsend, wandelend of hardlopend naar de top van de Col du Galibier gaat; de Alpentocht is een onvergetelijke ervaring!

×