Foto Jorge Xebia II

'Zo mooi om bij te dragen aan een lach voor kwetsbare kinderen'

Afgelopen september gingen Jorge Liauw Calo (37) en zijn collega’s naar de top van de Stelvio voor CliniClowns. “Je maakt samen zoveel mooie momenten mee. Er ontstaat echt een onderlinge band.”

IT-consultancybedrijf Xebia is sinds 2017 sponsor van CliniClowns. Volgens Jorge, zelf werkzaam als Cloud Security Engineer bij Xebia, vraagt het bedrijf al langer aandacht voor goede doelen. “Er worden regelmatig dingen georganiseerd, zoals een actie voor het goede doel of een dag rondom vrijwilligerswerk voor collega’s. We zetten ons graag in voor goede doelen.”

Stelvio

Vorig jaar wilde het bedrijf iets extra’s doen en leidde het tot deelname aan de Alpentocht in Italië. Maar liefst 48 collega’s gingen fietsend, hardlopend of wandelend de uitdaging aan en overwonnen een pittige klim richting de top van de Stelvio, om zo geld op te halen voor CliniClowns.

Verandwoordelijk

“Stoppen was geen optie”, blikt Jorge trots terug. “Ik moest denken aan al die kwetsbare kinderen waarvoor ik het deed. Ik had zelf 2400 euro aan sponsorgeld opgehaald, dus ik voelde me verantwoordelijk om het waar te maken. Eenmaal bij de finish kwamen er toch wel emoties naar boven. Dat moment voelde geweldig.”

Jorge Liauw van Xebia, sponsor Alpentocht
Jorge samen met een collega van Xebia tijdens de Alpentocht voor CliniClowns.

Band

Jorge en zijn collega’s wilden fit aan de start verschijnen in de Italiaanse Alpen en hebben zich van tevoren goed voorbereid: “Wij werken in Hilversum bij het bos, dus we konden lekker in de buurt met elkaar trainen”, vertelt Jorge. “Dat zorgt van tevoren al voor cohesie binnen de groep. En tijdens het event zelf leer je je collega’s op een andere manier kennen. Je eet samen, je gaat samen de berg op en je viert het samen na afloop. Er ontstaat echt een band.”

Nieuwe uitdaging

Ook dit jaar, tijdens de editie van 2023 in Frankrijk, is Xebia een van de sponsors. Jorge is ook weer van plan om mee te doen samen met collega’s. Hij legt de lat zelfs nog hoger dan vorig jaar: “3000 euro is nu het doel! We gaan activiteiten bedenken, spullen verkopen, ons netwerk vragen om sponsorgeld te doneren en een clinic hardlopen organiseren tegen betaling.”

De Alpentocht is ieder jaar alleen mogelijk met de steun van onze sponsors. Wil je meer weten? Ontdek hoe jij met jouw bedrijf kunt helpen.

×