Cliniclowns header marcia

‘De Alpentocht is een onvergetelijke ervaring’

Marcia van den Brand, teamcaptain van Team PowerClowns, blikt met een warm gevoel terug op de Alpentocht 2023 in Frankrijk. Ook dit jaar gaat Marcia met Team PowerClowns de uitdaging aan voor CliniClowns. “Bij aankomst word je door iedereen omarmd.”

“Vorig jaar kwam een van de leden van Powerwalk Bergen op Zoom, de powerwalkclub waar ik trainer ben, de Alpentocht tegen online. Het leek ons een echte uitdaging en een aantal leden was dan ook gelijk enthousiast; lopen is onze passie en we dragen de CliniClowns een warm hart toe. We hebben ons ingeschreven met een groepje van acht dames om samen wandelend naar de top van de Cormet de Roselend te gaan.

Saamhorigheid

Toen we aankwamen bij het Alpentochthuis voelden we ons gelijk heel welkom. Aan alles merk je dat je erbij hoort. Je leert snel mensen kennen en iedereen is er voor elkaar. Dat merk je ook heel erg op de dag van de tocht zelf. Iedereen die je onderweg tegenkomt, moedigt je aan als je het even zwaar hebt. Hierdoor krijg je echt wat extra kracht om door te gaan en op de top van de berg te komen.

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Alpentocht zijn we naast onze vaste trainingen ook langere afstanden gaan lopen, om zo goed te kunnen voelen hoe het is de afstand van de Alpentocht te lopen. Ook hebben we getraind op trappen om de beenspieren wat meer te trainen. Het is erg belangrijk om goed te trainen en lange afstanden te gaan lopen. En vergeet natuurlijk niet om goede schoenen aan te trekken, net zo fijn!

Toet

In het Alpentochthuis zagen we in een kraampje de Toet-knuffels liggen. We raakten in gesprek en kwamen zo op het idee om ze in te kopen en te gaan verkopen om geld in te zamelen voor de volgende Alpentocht. We hebben tot nu toe succesvolle Toet-verkoopdagen gehad in het winkelcentrum en op de kerstmarkt in Bergen op Zoom. We merken dat mensen het erg leuk vinden en dat ze graag zo’n leuke Toet-knuffel kopen voor het goede doel. We zijn nu bezig met de volgende verkoopmogelijkheden en het organiseren van andere fundraise-activiteiten. Vorig jaar hebben we ruim € 8.000 opgehaald, dit jaar gaan we voor de € 10.000!

Onvergetelijke ervaring

Vorige jaar werd op de avond voor de beklimming in het Alpentochthuis een video getoond over het prachtige werk van CliniClowns. De hele zaal was ontroerd. We wisten allemaal waarvoor we de volgende dag naar de top gingen, dat was heel erg mooi. Op de laatste avond, toen het eindbedrag bekend werd gemaakt, waren ook veel mensen weer geraakt. We hebben een mooi bedrag bij elkaar gesport voor CliniClowns. Alles bij elkaar is de Alpentocht een onvergetelijke ervaring van een sportieve uitdaging met een lach en een traan, van nieuwe ontmoetingen en van verbondenheid. Een evenement om nooit te vergeten en we hebben ontzettend veel zin om de Col du Galibier te bedwingen tijdens de Alpentocht 2024.”

Wil jij Team PowerClowns steunen op weg naar de top? Je kunt Team PowerClowns hier sponsoren.

Grijp je kans
Wil jij ook zo’n onvergetelijke ervaring beleven? Schrijf je nu in voor de Alpentocht in Frankrijk!

×