Header alpentocht pinkcube

‘Een beetje afzien hoort er ook bij’

Veel bedrijven steken graag hun handen uit de mouwen voor het goede doel. Zo ook Pinkcube, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de Alpentocht voor CliniClowns. “We hebben er echt heel veel zin in.”

Als we Marianne Wesselink vragen naar de voorbereiding van haar team op de Alpentocht in Val Thorens, klinkt er een zelfverzekerd antwoord. “We hebben er alle vertrouwen in”, zegt ze. “We zijn alle vijf sportief en volop aan het trainen. De twee hardlopers zijn nog de grootste twijfelaars”, lacht Marianne, die het onder andere over zichzelf heeft. “Want die berg op is spannend. Maar boven komen zullen we!”

Afleiding en plezier

Marianne, zelf manager e-commerce bij Pinkcube – een bedrijf dat promotiemateriaal en relatiegeschenken aanbiedt – vertelt dat er niet zomaar voor de Alpentocht en dus voor CliniClowns is gekozen als goed doel: “Mijn dochtertje is geboren met een schisis. Ze is al twee keer geopereerd en dat zal in de toekomst ook nog moeten gebeuren. De CliniClowns kwamen toen langs in het ziekenhuis. Ik heb met eigen ogen gezien hoe belangrijk het is dat er afleiding komt, dat een kind wordt opgevrolijkt en dat er specifiek aandacht is voor het kind en de ouders. Je hebt even het idee dat je niet in het ziekenhuis bent.”

Ook het bedrijf is al enige tijd verbonden aan CliniClowns. Van het speciale ‘Schrijf met een lach’-assortiment van Pinkcube gaat 1 cent per verkocht product naar CliniClowns, een jaar lang.

Sponsorgeld

Marianne en haar teamgenoten zijn niet alleen druk aan het trainen, ze hebben ook iets bedacht om sponsorgeld op te halen. “We bieden onze leveranciers iets aan. Wij zetten hun producten in het zonnetje en in ruil daarvoor vragen wij om donaties. Win-win dus! Daarnaast vragen we om donaties van vrienden en familie en zetten we onze social media-kanalen in.”

Gemoedelijk

“Ik heb zelf weleens eerder meegedaan aan grote sportevents, zoals schaatstochten”, vertelt Marianne. “De gemoedelijkheid vind ik altijd het leukst. Met z’n allen de finish halen, elkaar aanmoedigingen en motiveren, je maakt er samen een feestje van. Een beetje afzien hoort er ook bij!”

Marianna Wesselink van Pinkcube doet mee aan de Alpentocht samen met haar collega's
×