Header alpentocht tino salo

‘Het voelt als een sportieve vakantie’

Met heimwee denkt Tino Dekker terug aan de Alpentocht in Val Thorens. Samen met negen collega’s van diverse afdelingen van inkoopvereniging SALO in Alkmaar haalde hij maar liefst 12.000 euro op voor CliniClowns. “Het wordt elk jaar weer beter.”
Teamprestatie

“We hebben er echt van genoten”, vertelt Tino, die zelf graag (en vaak) op de fiets zit. “We hadden ons goed voorbereid. Iedere week trainen en twee keer een weekend Valkenburg om iets meer de hoogte in te gaan. Vijf collega’s hadden al eens de Mont Ventoux gefietst, ik de Col du Calibier. Voor drie anderen was de Alpentocht een eerste ervaring in de bergen en dus wel even spannend, maar we hebben het allemaal gehaald. Iedereen op zijn eigen tempo.”

Sponsoring

Ook wat betreft het werven van sponsors zaten Tino en zijn collega’s niet bepaald stil. Als team wisten ze rond de 12.000 euro op te halen. “We hadden een loterij georganiseerd waarbij mensen voor een tientje een lot konden kopen. Ook lieten we in ruil voor sponsoring banners maken voor klanten die we tijdens de Alpentocht in beeld konden brengen.”

Organisatie

In september reizen Tino en zijn collega’s van SALO opnieuw af naar de Alpen, waar ze de Passo dello Stelvio zullen beklimmen voor CliniClowns. “De Stelvio staat al langer op mij lijstje”, vertelt Tino, die zich verheugt op de editie in de Italiaanse Alpen. “De organisatie wordt ieder jaar weer beter. Je kunt je vragen altijd kwijt en er is goed nagedacht over het programma. De organisatie heeft een grote verantwoordelijkheid richting de deelnemers. En dat merk je.”

Het goede doel

Wat Tino doet op momenten dat hij het even moeilijk heeft tijdens de Alpentocht? “Dan denk ik aan het doel waarvoor we het doen, CliniClowns. Ik ben gelukkig gezond, maar iedereen kent wel iemand die dementie heeft en je hoort verhalen over zieke kinderen. Tijdens de Alpentocht doe je het voor hen. Geloof me, dan zet je wel even een tandje bij.”

Wil je meer weten over de Alpentocht of je direct inschrijven? Wees er snel bij, zodat je zeker bent van een plek. Schrijf je nu in!

×