Team

‘Het was een onvergetelijke ervaring met elkaar’

Gertie Verlinde (59) ging samen met haar vriendinnen wandelend de berg op voor CliniClowns. “Met de Alpentocht kun je samen herinneringen maken. En dat hebben we gedaan. We hebben er echt een feest van gemaakt.”

Toen Gertie in het donateursblad Lach! van CliniClowns de oproep zag om mee te doen aan de Alpentocht, hoefde ze niet lang na te denken. Ze wilde iets terugdoen voor de stichting. Haar moeder leed aan dementie en kreeg wekelijks bezoek van de CliniClowns in het verpleeghuis. “Daar zat ze vaak voor zich uit te staren terwijl ik haar hand vasthield”, vertelt Gertie. “Als de clowns langskwamen, zag ik haar opfleuren. Dat was zo fijn, zo bijzonder. Met de Alpentocht kon ik iets terugdoen. Lopen voor mijn moeder, lopen voor een lach.”

"Lopen voor mijn moeder, lopen voor een lach."

Saamhorigheid

Gertie – zelf fanatiek marathonloopster geweest – kreeg haar vriendin Andrea ook meteen enthousiast voor de Alpentocht. Ze vroegen allebei een goede vriendin mee en zo werd het wandelteam Missy Walkers geboren. “We dachten: dan wordt het echt een clubje. Zo krijg je saamhorigheid en kun je elkaar aanvullen waar nodig.”

Voorbereiding

Missiezusters

Gertie en haar vriendinnen trainden fanatiek voor de 37 kilometer in Val Thorens. “Wij wonen in Noord-Brabant en hebben veel in de omgeving gelopen. Zo ook in Maastricht, waar we de Missiezusters van St. Petrus Claver nog hebben veranderd in de Missiezusters van de Alpentocht. Alleen de voorpret is al zo leuk binnen je team. En dan moet de tocht nog komen!”

“In aanloop naar de Alpentocht hebben we vrienden en familie gevraagd om ons te sponsoren. En tijdens carnaval in Den Bosch verkochten we zakdoekjes met de tekst Duukskes veur ’n lach en ’n traon. Die gingen als warme broodjes over de toonbank. De sponsortips van de organisatie hebben zeker geholpen. En als je enthousiast bent en dit uitstraalt, slaat dat over op anderen.”

Overwinning

Ook in Val Thorens brachten de dames een goede sfeer mee. “Dat begon al met een polonaise op het terras bij het Alpentochthuis”, lacht Gertie. “We werden echt de gangmakers genoemd. Tijdens de tocht zelf hebben we anderen nog aangemoedigd en elkaar geholpen als het nodig was. Je doet het echt samen, dat is zo mooi. Toen we met z’n vieren over de finish kwamen, hadden we zo’n overwinningsgevoel. Je denkt alleen maar: we did it!”

"Je denkt alleen maar: we did it!"

Onvergetelijk

Finish

Gertie kijkt met een glimlach terug op de vijf dagen Alpentocht in Frankrijk. “De accommodatie was goed geregeld en bij vragen konden we altijd terecht bij de organisatie in het Alpentochthuis, waar we ook regelmatig een drankje hebben gedaan met andere deelnemers. Er is zoveel afleiding, de dagen vliegen voorbij. Voor mijn vriendinnen en mij was het een onvergetelijke ervaring.”


Wil jij ook zo’n geweldige ervaring hebben als Gertie? Geef je dan op voor de Alpentocht 2022 en ga samen met ons naar de top van de Stelvio.

×