Cliniclowns header nathalie

‘Iedereen is vriendelijk en helpt elkaar’

Na een geslaagde vuurdoop vorig jaar is Nathalie Schouten (37) vastberaden om in september opnieuw de berg op te gaan voor CliniClowns tijdens de Alpentocht 2024. “Ik heb met eigen ogen gezien wat de clowns teweegbrengen. Ik ga vol voor dit mooie doel!”

Toen Nathalie vorig jaar in Les Arcs voor het eerst het Alpentochthuis inliep, voelde het naar eigen zeggen alsof ze zich in een gezellig dorp waande: “Ik vond de sfeer erg gemoedelijk. Iedereen was vriendelijk. Het is fijn om een beetje wegwijs te worden in wat je te wachten staat, zeker omdat ik soms wat onzeker ben of ik het wel kan. Dan is het fijn als mensen al wat contact met je maken op een ontspannen manier.”

Persoonlijke prestatie

Het bereiken van de finish op de Cormet de Roselend was voor Nathalie een emotioneel moment: “Eigenlijk vanaf de start merkte ik dat de emoties mij al aangrepen. En dan de strijd om met al die emoties naar boven te gaan, het gevoel te hebben dat je niet meer kan en het dan toch halen. Magisch, euforisch, emotioneel, alles tegelijk. Het voelt heerlijk als je tot meer in staat bent dan dat je zelf had gedacht.” Met haar deelname haalde Nathalie vorig jaar 700 euro op voor CliniClowns. Dit jaar gaat ze opnieuw de uitdaging aan: op 7 september beklimt ze de iconische Col du Galibier.

Iets terugdoen

Cliniclowns body camiel

Deelnemen aan de Alpentocht betekent voor Nathalie meer dan alleen de sportieve uitdaging. Haar oudste zoon Camiel (11) werd maar niet zindelijk. Na uitgebreid onderzoek bleek hij een aangeboren afwijking in zijn blaas te hebben. “Hierdoor is zijn blaas overactief. Dit leidde weer tot problemen met zijn nieren en ook zijn darmen werken niet mee. Hij onderging meerdere operaties en sommige moesten opnieuw. Camiel heeft hier traumatische herinneringen aan. Op sommige momenten moesten we hem echt vasthouden, omdat hij niet wilde meewerken.”

Hij werd weer gezien

Nathalie weet het nog goed: “Na weer eens slecht nieuws in het ziekenhuis zat ik met Camiel in de hal. Hij zat erdoorheen en was gespannen toen ineens de CliniClowns langsliepen. Ze maakten op een fijne manier contact met hem, heel puur en open. Langzaam kwam hij even uit zijn verdrietige bubbel, hij werd echt even gezien. Na het moment had Camiel ook meer energie om de dag door te komen. Dat gun ik ieder kind. Ook dit jaar zal ik me onwijs inzetten tijdens de Alpentocht om geld op te halen voor CliniClowns, dat is het minste wat ik kan doen.”

Je kunt Nathalie hier sponsoren.

Grijp je kans
Wil jij ook zo’n onvergetelijke ervaring beleven? Schrijf je nu in voor de Alpentocht in Frankrijk!

×