Header jantien cliniclowns

Op de Mont Ventoux komt alles samen

Een huwelijksaanzoek op de Mont Ventoux, een trouwerij in Frankrijk en toen Jantien en Arjan tien jaar bij elkaar waren, fietsten ze op 22 september 2018 samen de Alpentocht voor CliniClowns. “De cirkel is rond”, vertelt Jantien met een stralend gezicht. “De Mont Ventoux wilden we heel graag omhoog fietsen voor CliniClowns.”

Ze hadden het er al weleens over gehad. Arjan: “We dachten: waarom doen we het niet gewoon?” Zelf fietst Arjan veel en ook de Mont Ventoux heeft hij al eens beklommen. Bij Jantien stond de beklimming nog op haar wensenlijstje.

Waardevolle momenten

Op deze manier geld inzamelen voor CliniClowns voelde voor het stel erg bijzonder. Jantien: “We kennen de CliniClowns uit het ziekenhuis, waar onze dochter Meike (8) veel is opgenomen voor de behandeling van haar hersentumor.” Als ze naar het ziekenhuis moest, was haar eerste vraag altijd: ”Zijn er CliniClowns?” Momenteel lijkt de gezondheid van Meike stabiel. “De artsen proberen de tumor te stabiliseren, zodat Meike op een later moment, als ze ouder is, geopereerd kan worden.”

Meike en de CliniClowns

In de periode dat Meike veel in het ziekenhuis lag, waren de CliniClowns het enige wat haar op kon vrolijken. “Ze heeft het nog steeds over de CliniClowns”, vertelt Arjan. Hij herinnert zich nog goed het moment dat de CliniClowns langskwamen vlak na een positieve MRI-uitslag. “Ik had Meike al maanden niet zó horen schaterlachen. Dat was prachtig.”

”Zulke momenten zijn zo waardevol. Je wilt als ouder niets liever dan dat je kind even lacht. Zelf krijg je dat niet voor elkaar.” - Jantien van Schilt

Meike doneerde zelf ook

In het voorjaar 2018 schreven Jantien en Arjan zich in voor de Alpentocht en startten ze met trainen en geld inzamelen. Hun eerste donatie, die kwam van hun eigen dochter. Jantien: “Op een avond liep Meike naar haar kamer en even later kwam ze beneden met wat geld uit haar spaarpot. Voor ons, voor de fietstocht. Dat ze dat deed, is echt typisch Meike.”

Na maandenlange voorbereiding vertrokken Arjan en Jantien naar Frankrijk. “De avond voor de Alpentocht keken alle deelnemers naar een filmpje over ons verhaal.”, vertelt Jantien.

Arjan en Jantien op de Mont Ventoux
“De betrokkenheid van al die onbekende mensen, was heel bijzonder. De tocht was mooi. We hadden er zo lang naartoe geleefd, het ging eigenlijk veel te snel voorbij.”

“We hebben genoten!”, aldus Arjan, “Het was onze kans om CliniClowns iets terug te kunnen geven voor al die waardevolle momenten.”

Wil je ook een keer de uitdaging aangaan en een legendarische berg in de Alpen bedwingen? Doe dan mee aan de Alpentocht en beklim met ons op 4 september 2021 de top in Val Thorens.

×