Cliniclowns header bradley

‘Zolang het georganiseerd wordt, zijn ze nog lang niet van ons af’

Bradley ten Broeke ging al twee keer eerder met een groep fanatieke fietsers, onder de naam The Magnificent, naar de top van een bekende berg tijdens de Alpentocht voor CliniClowns. Ook dit jaar is hij weer van de partij. “De Alpentocht biedt echt een uitdaging.”

“Anderhalf jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan de Alpentocht en beklom ik samen met onder andere mijn vader en mijn oom de Stelvio in Italië. Ik was toen een beginnend wielrenner en het leek ons een leuk tripje samen. Echt een mannenweek. Vorig jaar deed ook mijn broertje voor het eerst mee. We konden allemaal onze grenzen opzoeken en onderling was het erg gezellig. De hele tocht beviel beide keren goed.

Sfeer

Toen we vorig jaar aankwamen bij het Alpentochthuis waren er gelijk mensen die ons herkenden. De gezelligheid van iedereen zorgde er echt voor dat er altijd een goede sfeer hing. Het was ook fijn dat de organisatie het hotel al had geregeld, dat hoefden we zelf dus niet meer te doen. Daarnaast was het eten in het Alpentochthuis goed verzorgd en hing er tijdens het diner onderling een goede sfeer.

Zwaar

De eerste keer de Stelvio was best wel pittig, maar daarom was het wel een persoonlijke uitdaging. Ik houd er wel van als je er echt voor moet werken om boven te komen. Vorig jaar beklommen we de Cormet de Roselend. We zijn toen fietsend van het hotel naar de start gegaan, naar de finish, en weer terug naar het hotel. Dat maakte de tocht zo'n 90 kilometer lang en maakte het uiteindelijk een pittige tocht.

Ondanks dat het misschien zwaar kan zijn, zou ik iedereen aanraden mee te doen aan de Alpentocht. Maak gebruik van de gratis trainingsdagen die georganiseerd worden om zo de sfeer te proeven van een berg beklimmen. Blijf ook lekker fietsen in je vrije tijd om zo de conditie goed te houden. Zelf heb ik thuis ook een fietstrainer waarmee ik ook bergopwaarts kan fietsen, zo kan ik buiten de trainingsdagen om ook nog trainen.

Goed doel

Wat ik naast de persoonlijke uitdaging die de Alpentocht biedt er zo mooi aan vind, is dat je weet dat je het doet voor een goed doel. Ik heb zelf drie kinderen en ik ben dankbaar dat zij gezond zijn, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je weet dat je het doet voor iets goeds en dat is heel mooi.

De vorige keer hebben wij tussen de € 2500 en € 3500 opgehaald voor CliniClowns. We hebben bij vrienden en familie gevraagd om via een open Tikkie geld te doneren en we hebben het daarna zelf in een keer gedoneerd via de website. Dit jaar gaan we het weer zo aanpakken, maar hopen we natuurlijk nog meer op te halen dan de vorige keren!

Mooie momenten

Iets waar ik vooral trots op ben, is dat wij allemaal de top van de berg hebben gehaald. Ook mijn oom die last heeft van hoogtevrees kwam boven. Dat is toch een extra leuk moment dat je altijd zal bijblijven.

Over het algemeen is de Alpentocht een ervaring om nooit te vergeten. Ik kijk uit naar het beklimmen van de Col du Galibier en ik hoop dat het weer een goede uitdaging gaat zijn. Zolang de Alpentocht georganiseerd wordt, zijn ze nog lang niet van ons af!”

Wil jij Bradley steunen op weg naar de top? Je kunt Bradley hier sponsoren.

Grijp je kans
Wil jij ook zo’n onvergetelijke ervaring beleven? Schrijf je nu in voor de Alpentocht in Frankrijk!

×