LJU9722 1

Wandelen voor het goede doel

Ontdek de pracht van de Franse Alpen terwijl je bijdraagt aan een goed doel. Of je nu een ervaren wandelaar bent of net begint, onze georganiseerde wandeltochten in de adembenemende Franse Alpen bieden een unieke kans om je liefde voor de natuur te combineren met het inzamelen van geld voor CliniClowns. Bereid je voor op een avontuur dat niet alleen je lichaam uitdaagt, maar ook je hart raakt. Samen maken we een verschil!

Wandelen in de Franse Alpen

Heb je altijd al gedroomd van wandelen in de Franse Alpen, waar adembenemende uitzichten en frisse berglucht je omarmen? Of ben je een ervaren wandelaar en kan je jaarlijkse tripje naar de Franse bergen niet ontbreken? Met de Alpentocht kun je niet alleen wandelen in de Alpen, maar heb je ook een kans om een verschil te maken in het leven van zieke kinderen. Als je meedoet aan de Alpentocht, kun je namelijk geld inzamelen voor een goed doel. Zo ben je sportief bezig én lever je een bijdrage!

Geld inzamelen door te wandelen: zo doe je dat

Wandelen voor het goede doel kun je op veel verschillende manieren doen. Zo kun je acties organiseren zoals een sponsorloop op een school, of kun je meedoen aan de jaarlijkse Alpentocht. Door deel te nemen aan georganiseerde wandeltochten zoals die van Alpentocht, draag je een steentje bij aan een goed doel.

Het proces van geld inzamelen kan eenvoudig zijn. Begin met het instellen van een persoonlijk doel en deel je verhaal met vrienden, familie en collega's. Social media kan een krachtig hulpmiddel zijn om je boodschap te verspreiden. Onthoud dat elke stap die je zet en elke euro die je inzamelt, bijdraagt aan de doelen van CliniClowns. Daarmee brengen we een lach op de gezichten van zieke kinderen.

Wil jij ook wandelen voor een goed doel?

Ben je geïnspireerd om je wandelschoenen aan te trekken en de uitdaging aan te gaan? Wandelen voor het goede doel in 2023 biedt een unieke kans om je liefde voor wandelen te combineren met het steunen van een goed doel. Denk eraan om je fysiek voor te bereiden voor de Alpentocht en wees bewust van mogelijke uitdagingen. Neem bijvoorbeeld voldoende water mee tijdens de tocht, zodat je gehydrateerd blijft. Vergeet ook niet om goede wandelschoenen mee te nemen, want hoeveel kilometer je ook aflegt, comfort is essentieel.

5 tips voor een succesvolle sponsorwandeling

1. Kies de juiste uitrusting: Investeer in goede wandelschoenen en comfortabele kleding. Tijdens de Alpentocht wil je je geen zorgen maken over blaren, te strakke kleding of onvoldoende bescherming tegen de zon.

2. Train regelmatig: Bouw je uithoudingsvermogen en kracht op door regelmatig te wandelen. Zo voorkom je uitputting tijdens de Alpentocht en kom je met een lach op je gezicht over de finish.

3. Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water, vooral in de bergen waar dehydratatie sneller optreedt. Neem een handige tas mee met een fles water, snacks zoals eiwitrepen voor tussendoor en een koptelefoon! Zo kom je die uurtjes wel door.

4. Luister naar je lichaam: Respecteer je grenzen om blessures te voorkomen. Loop dus in je eigen tempo en probeer dit aan te houden, zodat je jezelf niet blesseert. Vind een groepje waarmee je op een prettig tempo loopt en ga samen richting de finish.

5. Houd het einddoel in je gedachten: Zijn de laatste kilometers pittig? Houd dan in gedachten waarvoor je het doet! Wil je weten waarvoor anderen het deden? Lees dan de verhalen van onze oud-deelnemers van de Alpentocht.

Meld je aan voor de Alpentocht 2024

Wandelen in de Franse Alpen voor het goede doel is meer dan alleen een fysieke uitdaging. Het is een kans om deel uit te maken van een gemeenschap die zich inzet voor een betere wereld. Door deel te nemen aan de Alpentocht, draag je bij aan een groter doel terwijl je geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van wandelen in Frankrijk. Meld je aan voor de editie van 2024 en zet je passie voor wandelen in voor een goed doel. Samen kunnen we een verschil maken, één stap tegelijk!

×